Experienţa unui student în…Strasbourg

de Ana-Maria Dragomir

Dragă cititorule,

Te invit să descoperi un oraş care îndeplineşte toate criteriile unei vieţi cosmopolite. Strasbourg este acel oraş de care te îndrăgosteşti fără să-ţi dai seama şi de care ți se face dor de îndată ce te îndrepţi cutezător spre alte zări.

strasbourg

Oferta universitară este variată întrucât Universitatea din Strasbourg cuprinde 37 de instituţii de învăţământ universitar care activează în urmatoarele domenii: Artă, Limbi şi Literaturi Străine, Drept, Economie, Gestiune, Ştiinţe Politice şi Sociale, Ştiinţe Umane, Technologie şi Medicină. De asemenea, majoritatea studiilor sunt urmate și de un stagiu de practică care îți va permite să-ți conturezi primii pași din carieră.

În mozaicul provocărilor, prima săptămână va fi cea a probei de foc deoarece toate drumurile vor duce la…administrație. Cel mai probabil vei avea câteva rendez-vous-uri: unul pentru cazare, altul pentru înscrierea administrativă, urmată de cea pedagogică. Alte rendez-vous-uri vor mai fi pentru transport și pentru deschiderea unui cont bancar pentru ca, în final, să primești celebrul card de student.

Răsplata va fi pe măsură! Strasbourg își iubește studenții, iar seriozitatea studiului se va îmbina cu amuzamentul din cadrul asociațiilor și petrecerilor studențești. În Strasbourg nu te vei simți departe de casă deoarece poţi deveni membru al Asociaţiei Studenţilor Români din Strasbourg, te poţi reculege în Biserica Românească sau poţi contacta alţi membri LSRS de pe teritoriul francez.

Crezi că ai descoperit totul? Ei bine, cetăţean european, a veni să studiezi în Strasbourg înseamnă să păşeşti cu încredere în inima Europei! Vei putea descoperi o parte din instituţiile europene cum ar fi: Parlamentul European, Consiliul Europei sau Curtea Europeană a Drepturilor Omului și vei avea ocazia să le pășești pragul în cadrul zilelor porților deschise. Mai mult, anii de studiu vor fi însoţiti de plimbările prin Petite France pe lângă căsuţele înconjurate de apă, vei profita de priveliştea din vârful Catedralei Notre Dame de Strasbourg, de tartes flambées-urile delicioase, de grandiosul Palat Rohan, de Castelul de Pourtalès, fiecare în parte convingându-te că ai făcut alegerea potrivită.

Cheia spre un viitor de succes e în mâna ta, depinde doar de tine ce poartă deschizi! Bonne chance!