Voluntarul LSRS al lunii Aprilie: Paiu Ștefan Alin

Paiu Ștefan Alin s-a născut în București și în momentul de față nu urmează cursurile unei universități, însă se pregătește în viitorul apropiat pentru realizarea acestui pas. În urma eșecului de a fi admis la Universitatea de Medicină, acesta a considerat că un “gap year” este cea mai bună soluție pentru o reevaluare a planurilor sale de viitor. Ideea de medicină a fost abandonată și acesta a revenit la interesale sale mai vechi. În prezent, pasiunile sale includ politica internațională și dreptul internațional, coordonate care, în curând, se vor materializa prin aplicarea la o universitate în aceste domenii15622664_1321986484500196_2911910390648022811_n.

Ce îți place cel mai mult în LSRS?

Cel mai mult îmi plac oamenii și poveștile pe care le împărtășesc prin intermediul diverselor articole de pe blog. Este o modalitate prin care pot descoperi experiențe inedite din diferite colțuri ale lumii. Însă această diversitate nu se rezumă numai la articole, ci poate include orice persoană cu, care interacționez și care îmi împărtășește trăirile sale.

Ai fost ales voluntarul lunii… Ce inseamnă acest lucru pentru tine?

Este o surpriză foarte plăcută și neașteptată. Acest lucru nu poate decât să îmi confirme că atunci când te dedici voluntariatului fără a te aștepta la vreo răsplată, vei fi surprins de modalitățile prin care activitatea ta este recunoscută. Este de asemenea un fapt îmbucurător care completează o imagine de ansamblu a unei călătorii de redescoperire a sinelui și întărește anumite convingeri.

Descrie LSRS in 3 cuvinte.

Ambiție. Perseverență. Creativitate.

Numeste 3 lucruri pe care departamentul/proiectul în care esti implicat le realizeaza in beneficiul membrilor LSRS.

Departamentul de Comunicare este mesagerul care rezumă întreaga activitate a Ligii. Promovarea vine sub mai multe forme, însă Departamentul de Comunicare ocupă un rol central în propagarea reputației Ligii. Newsletterul , de exemplu, ține la curent cititorii cu activitățile variate care au loc de-a lungul unei luni și recunoaște voluntarii dedicați. Blogul, precum și Social Media sunt alte două modalități care , prin munca dedicată a voluntarilor, cresc vizibilitatea Ligii.

Ce planuri de viitor ai pe plan educațional și profesional? Dar în ligă?

În viitor îmi doresc să urmez o universitate în străinătate în domeniile dreptului internațional sau relațiilor internaționale. În Ligă nu intenționez momentan să fac nicio schimbare majoră în legătură cu poziția pe care o ocup, din moment ce mă regăsesc în rolul de asistent de comunicare.

 Cartea preferată /ultima carte citită?

Cartea mea preferată este „The Man Who Smiled” de Henning Mankell; un excelent roman polițist care surprinde atmosfera nordică misterioasă, incețoșată și sobră.

 Trei principii ce te țin motivat.

Trei principii ce mă țin motivat constant sunt:

1. Fii independent.
2. Nu crede și cercetează.
3. Învie adevărul.

 Fraza/Zicala preferată.

“Open my heart and you will see, Graved inside of it, Italy”. Este un citat reprezentativ care reflectă admirația pe care o am pentru această țară și frumusețile ei nemărginite, de la apusul pe Via dei Fori Imperiali la priveliștile de pe terasa Villei Borghese.