Voluntarul LSRS al lunii Mai: Robert Stanescu

Robert Stanescu s-a născut în București. Este absolvent al facultății de sociologie în cadrul Universității din Viena, respectiv București. De asemenea, este absolvent al școlii de antrenori în cadrul Centrului Național de Formare si Perfecționare a Antrenorilor, secția Aikido. În prezent este masterand în cadrul Universității Bremen, Germania, partea de politici sociale (Sozialpolitik) specializarea ‘European Labour Studies’ cu predare bilingvă germană-engleză. Adoră sportul, practicând arte marțiale, Aikido Iwama Ryu, de când era mic până în prezent. La fel de mult să învețe alte limbi străine, să călătorească, să întâlnească persoane din fiecare colț al lumii, să descopere culturi noi, și nu numai. În prezent se află în ultimul semestru ca student, masterand în cadrul Universității Bremen.

De când ești în LSRS și ce ai făcut de-a lungul timpului în Ligă?

M-am alăturat echipei LSRS în anul 2011, filialaRobert Lsrs Austria, pe vremea când am început primul semestru ca student în Viena. La început m-am ocupat de partea cu proiecte. Aveam ca sarcină să dezvolt proiecte noi pentru LSRS și să monitorizez buna desfășurare a acestora. După ce am finalizat prima parte a studiului în Viena în anul 2012, am revenit în București pentru partea a doua. Din acel moment m-am transferat din filiala LSRS Austria la departamentul de Relații Externe, București. La sediul LSRS am avut oportunitatea de a lucra pe mai multe fronturi, atât la proiectele anuale cât și la întrunirile cu reprezentanții instituțiilor publice, respectiv private. De asemenea, odată ce am început să studiez în Germania, am avut marea dorință de a face parte și din echipa filialei Germania, începand cu anul 2016. Atât în filiala Germania cât și la sediul LSRS, am lucrat pe partea de Relații Externe.

În prezent, începand cu anul 2017, lucrez în cadrul Secretariatului General LSRS ca adjunct. Aici îmi ocup timpul cu monitorizarea noii platforme ‘Hai Acasa’ și construcția și dezvoltarea unui nou proiect personal: ‘Atlas’. Acest proiect are în vedere, pe termen lung, eficientizarea procesului de preluare/predare și arhivare a proiectelor anuale care se desfașoară acasă, în București. Proiectul ‘Atlas’ este un proiect personal pe care vreau cu desăvârșire să-l finalizez cât mai curând. Foarte simplu spus, prin acest proiect doresc să-i ajut pe viitorii PM-i în a le oferi un sprijin consistent pentru a desfașura proiectul ales cât mai bine, iar la sfârșitul mandatului lor, să fie actualizat chiar de ei pentru a susține la rândul lor pe alți doritori.

Ce îți place cel mai mult în LSRS?

Răspunsul meu este foarte simplu. Sunt nespus de fericit că lucrez cu oameni minunați, deosebiți, plini de viață, și cu o dorință puternică de a ajuta și de a crea împreună lucruri și amintiri frumoase peste tot în lume. Asta îmi place cel mai mult, lucru care m-a determinat să fac parte din LSRS.

Ai fost ales voluntarul lunii…Ce inseamnă acest lucru pentru tine?

Este o adevărată onoare că am fost nominalizat, și țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au gândit să mă propună ca voluntarul lunii. În primul rând este fascinant cum reușesc atât de mult, studenții români, prin simpla implicare, să aducă o schimbare pozitivă lumii. Sunt bucuros să fiu alaturi de ei.

Ai vrea să le transmiți un mesaj celorlalți voluntari LSRS?

Cu mare drag vă transmit să aveți curaj, să îndrăzniți și să faceți ceea ce trebuie, atât în LSRS cât și în viața voastră personală. Prin muncă și sacrificiu, totul este posibil.

Numește proiectul LSRS preferat (în care nu ești implicat):

Pentru mine proiectul preferat este “Caravana LSRS”. Acest proiect îl găsesc foarte util elevilor și altor doritori care au interese de a studia peste hotare și nu știu unde să apeleze pentru mai multe informații.

Descrie LSRS în 3 cuvinte.

Eleganță, seriozitate si networking.

Numeste 3 lucruri pe care departamentul/proiectul în care ești implicat le realizează în beneficiul membrilor LSRS.

În primul rând Secretariatul General monitorizează și sustine bunul demers al organizației și a proiectelor acesteia. De asemenea, după cum am precizat anterior, prin proiectul ‘Atlas’, avem dorința de a eficientiza din punct de vedere procedural activitatea, respectiv activitățile viitoarelor proiecte. În acest fel, se așteaptă o creștere a productivității în rândul proiectelor LSRS.

Cartea preferată /ultima carte citită/ o carte pe care o recomanzi cu toată inima pentru citit.

Ultima carte citită a fost ‘Extinction’ de Kazuaki Takano, un thriller interesant în care povestește reacția omenirii în timpul unei catastrofe, însă cartea preferată va rămâne “1984” de George Orwell.

3 principii ce te țin motivat.

Disciplina, curiozitatea și experiența.

Fraza/Zicala preferată.

Persoanele care vor caută cai. Persoanele care nu vor caută scuze.

Ce planuri de viitor ai pe plan educațional și profesional?

Doresc să acumulez și să dezvolt mai multe cunoștiinte pe partea de politici sociale și/sau europene. Cel mai probabil, în viitorul apropiat, după master, mă voi inscrie la un doctorat într-o altă țară europeană pentru ca în final să revin acasă, în România, pentru a ajuta cum pot la dezvoltarea acesteia, pe baza studiilor mele acumulate.

Cum ai încuraja cât mai mulți tineri să meargă la studii în străinătate?

Cu drag le transmit că merită. Au numai de câștigat. Se vor bucura atât de studiu cât și de țara respectivă. Vor descoperi culturi noi, oameni noi, experiențe de neuitat, și nu numai. De asemenea, să nu le fie frică. Frica este doar o iluzie.