Voluntarul lunii septembrie din filiale: Ioana Cotos

Cum s-ar putea descrie mai bine? Ioana consideră că este un spirit de artistă încercând să integreze frumosul în tot ce face și o adevărată iubitoare de natură. Are 20 de ani, este anul 3 („de fapt este al doilea an al meu la facultate, dar am făcut primii doi ani într-unul”), studiind Environmental Science for Sustainable Energy and Technology la Avans University of Applied Sciences in Breda, un oraș pitoresc din sudul Olandei. Momentan își face internshipul în modă sustenabilă în Amsterdam, combinând cercetarea cu strategii de marketing. De asemenea, pasiunea ei pentru scris și literatură s-a manifestat din totdeauna, iubind să descopere sensuri noi și să modeleze acea “jucărie de cuvinte”, cum ii spunea și Arghezi.

 

Experiența LSRS ! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?

Sunt membră în LSRS din noiembrie 2016, fiind inițial consultant în departamentul Media&Design. Mai apoi, anul trecut am făcut parte și din echipa de Comunicare, realizând prin crearea de bloguri și postări că aceasta este adevărata mea chemare. În acest an, am preluat cu drag și entuziasm conducerea Departamentului Comunicare din cadrul LSRS Olanda, reușind astfel sa împletesc anii de experiență în scris cu bucuria de a ajuta studenții români.

 

Ce îți place în LSRS?

Simt că în LSRS se poate regăsi ideea de voluntariat la cele mai înalte standarde. Totul înseamnă pasiune, dedicare și a face ceea ce se mulează cel mai bine pe sufletul și abilitățile celui prins de această “magie”. Da, consider LSRS-ul o adevărată magie care unește studenți români din întreaga lume sub aceleași aspirații, trăiri, dar mai ales sub aceleași proiecte comune, ce înseamnă cu adevărat o experiență unică.

 

ioana cotos

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?

Începând cu toamna aceasta, visez și aproape că respir LSRS deoarece cu cât lucrez mai mult cu atât simt că pot face și mai multe și mai bine. Cred că aloc în jur de 15-20 de ore pe săptămână muncii propriu zise (scrierea de postări, programarea planului de postări, cercetare, crearea de materiale, dar și ședințelor si conversațiilor zilnice cu colegii din echipă), însă în sufletul și in mintea mea mereu mă gândesc cu entuziasm la următoarea postare, sau cum poate fi optimizat reach-ul pe Facebook… virusul marketing-ului.

 

Ai fost ales Voluntarullunii în filiala ta, ce înseamnă aceasta pentru tine?

Sunt recunoscătoare colegilor mei din filiala LSRS Olanda cu care împreună am început anul universitar în forță cu proiecte și colaborări fructuoase și interesante. Sunt extrem de bucuroasă că munca a dat roade și sunt foarte mândră că am reușit să transpun puțin din viziunea mea în cadrul echipei. Le mulțumesc și …. stați pe fază, LSRS Olanda are din ce în ce mai multe de spus. (Defect profesional, prea multa reclamă…)

 

Un gând pentru voluntarii LSRS.

Vă doresc să vedeți proiectul LSRS ca un proiect de suflet, să puneți pasiune în toate activitățile pe care le desfășurați cu această echipa minunată și să căutați bucuria de a împărtăși atâtea experiențe în comun cu alți studenți români din străinătate. Vedeți voluntariatul ca pe o încununare a calităților și a pasiunilor voastre și munciți cu inima și mintea deschisă!