Voluntarul lunii noiembrie din filiale: Adina Constantin

Numele ei este Adina. Locuiește în Belgia de 9 ani, iar momentan studiază Psihologia Socială și Interculturală. Este o fire deschisă, adoră să călătorească şi să întâlnească persoane noi.

 

  • Când și de ce ai ales să devii voluntar LSRS?

Am aflat recent de existența Ligii, mai exact pe 13 octombrie, la întâlnirea organizată de filiala noastră. A fost o seara frumoasă și am cunoscut o mulțime de oameni de treabă. Am cerut de curiozitate mai multe informații, fiind motivată să lucrez cu aceste persoane.

 

  • Prezintă-ne în câteva cuvinte activitatea ta din filiala LSRS.

Fac parte din departamentul comunicare, iar rolul meu principal este gestiunea paginii Facebook. Deși a trecut doar o lună de când fac parte din echipă, s-au întâmplat foarte multe și am încercat să particip cât am putut.

 

  • Povestește-ne o amintire / experiență plăcută legată de LSRS.

Cea mai frumoasă amintire de până acum rămâne seara în care am cunoscut echipa și studenții români din Belgia. Am avut ocazia să discut cu oameni foarte interesanți și pasionați de ceea ce fac. A fost contagios.

 

  • Care crezi că sunt motivele care țin motivată echipa LSRS?

Din punctul meu de vedere, relația cu ceilalți studenți români de peste hotare. Mi se pare foarte importantă comunicarea între diferitele filiale; în acest fel ne simțim uniți și susținuți.

 

  • Cum ai descrie experiența ta de până acum ca student român în străinătate?

A fi student în străinătate, dar mai ales în Belgia, e o situație excepțională, uneori dificilă, alteori plăcută. Am avut oportunitatea de a întâlni oameni de culturi diferite și am învățat câte ceva de la fiecare. Cred că acest lucru a avut un impact pozitiv în toate categoriile vieții mele.

 

  • Cum reușești să îți organizezi eficient timpul și ce sfat ai da celor care sunt mai puțin pricepuți în această privință?

În anii trecuți reușeam să mă descurc destul de bine cu orice fel de calendar. Asta a fost atunci. Începând cu acest an, am mult mai multe proiecte și responsabilități, iar câteodată nu ai cum sa le înghesui pe toate în plan. Așadar, încerc să plănuiesc în funcție de priorități. Nu mă refer la deadlines, ci la persoanele, proiectele și activitățile cele mai importante în viață. Acelea care te ajută să te dezvolți și iți dau un scop in viață. Restul poate fi amânat.

 

  • Ai fost aleasă Voluntarul lunii în filiala ta. Ce înseamnă aceasta pentru tine?

Este o experiență foarte valorizantă și o recunoaștere a muncii și eforturilor depuse. Apreciez foarte mult și le mulțumesc colegilor.

 

  • De ce le-ai recomanda altor studenți voluntariatul în cadrul LSRS?

Pentru că este extraordinar! Pe lângă faptul că promovezi cultura României și ajuți alți studenți, ai șansa de a dezvolta numeroase skill-uri, multe dintre ele sunt necesare pentru cariera fiecăruia, dar din păcate nu fac parte din curricula universitară.