Voluntarul lunii octombrie din filiale: Anca Bodzer

Anca este pasionată de cărţi şi limbi străine. Îi place să înveţe lucruri noi în mod constant,  să călătorească şi să cunoască diferite culturi. La nivel academic, a făcut un doctorat în Traducere şi Interpretare pentru Serviciile Publice (2015 Universitatea din Alcala) cu o temă despre drepul victimelor de violenţă domestică ce nu stăpânesc spaniola de a avea un traductor/interpreter profesionist. Ca atare, îi place să se implice în proiecte care să aibă un impact social.

 

Experiența LSRS. Cu ce te ocupi si in ce proiecte te-ai implicat?

În prezent sunt coordonator-adjunct al Filialei Spania şi mă străduiesc să mă implic în toate proiectele pe care le avem precum şi să vin cu idei şi propuneri noi.

Pe de altă parte, am continuat cu iniţiativa colegei mele Cristina Bleorţu (Consilier Comunicare şi Informare) de a încerca să inchei parteneriate între LSRS şi diferite universităţi atât din Romania cât şi din Spania. Îmi doresc enorm de mult să fac posibile acorduri de colaborare şi să contribui la simplificarea schimburilor de experienţe academice între cele două ţări.

 

Ce îti place in LSRS?

Îmi place enorm de mult atmosfera din echipa noastră şi faptul că ne complementăm extraordinar de bine.

 

Cat timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?

Nu aş putea să cuantific exact timpul, dar sunt bucuroasă de traiectoria şi activităţile pe care le-am avut anul acesta: a fost un an intens si mai avem proiecte în derulare până la sfârşitul acestui an.

Toată echipa ne implicăm atât cât este nevoie pentru a realiza proiectele pe care le dorim. Cel mai important este că ne simţim foarte bine pe tot parcursul proiectelor, începând de la etapa de brain storming până la lasansarea/prezentarea propriu-zisă a proiectelor.

 

Ai fost ales voluntarul lunii în filiala ta. Ce inseamnă aceasta pentru tine?

Mă simt mândră şi recunoscătoare pentru acest lucru, dar prefer să cred că suntem filiala anului decât eu voluntarul lunii; tot ceea ce realizăm este un efort comun şi nu unul individual.

 

Un gând pentru voluntarii LSRS.

Îi încurajez să profite de programele puse la disposiţie de LSRS (mentorat, seara studentului, ateliere si conferinţe pe diverse teme specifice, etc.) şi să intre în contact cu noi deoarece cu cât suntem mai mulţi cu atât vom reuşi să punem în aplicare proiecte mai mari şi mai variate.