Diaspora Start-Up

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AM POCU), a aprobat, în iulie 2017, 32 proiecte prin programul Diaspora Start Up.

Proiectele din cadrul schemei de antreprenoriat Diaspora Start-up sunt destinate românilor din diaspora care doresc să-și valorifice abilitățile profesionale dobândite în afară, prin deschiderea unei afaceri în România.

În cadrul acestui program, LSRS a dezvoltat, alături de partenerii săi, trei proiecte, a căror detalii le găsiți mai jos.

FIA – Fii antreprenor acasă!

Proiectul ‘FIA – Fii antreprenor acasă! Investește în viitorul tău!’, ce are ca obiectiv principal încurajarea spiritului antreprenorial şi generarea unui număr crescut de afaceri în cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate din România, a fost dezvoltat de OTP Consulting Romania SRL, LSRS și Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). Acest obiectiv se va realiza prin măsuri de promovare a culturii antreprenoriale, sesiuni de formare specifică și prin acordarea de subvenții românilor din diasporă care intenționează să lanseze o afacere în România.

Mai multe detalii despre proiect, criterii de eligibilitate și programul evenimentelor de informare, aici.  

Diaspora Invest

Proiectul Diaspora Invest se adresează cetățenilor români din diaspora care intenționează să lanseze o afacere în România, oferindu-le acestora pregătirea teoretică și practică plus o finanțare pentru a-și transforma ideea de afaceri în realitate.

Organizat de LSRS, Centrul pentru Dezvoltare SMART și Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est, Diaspora Invest încurajează întoarcerea în România a celor interesați de a-și valorifica abilitățile profesionale și antreprenoriale dobândite în străinătate și a contribui astfel la dezvoltarea mediului antreprenorial din România.

Mai multe detalii, aici

Start-up 4 DiasporaPrin intermediul programului Start-up 4 Diaspora, românii din Diaspora au un bun motiv să se gândească la cum ar arăta propria lor afacere non-agricolă acasă, în România. Condițiile de accesare a programului sunt ușor de îndeplinit, cei ce se înscriu în program putând să beneficieze nu doar de fonduri europene nerambursabile, ci și de cursuri gratuite de formare antreprenorială ce îi vor ajuta pe viitorii întreprinzători să facă primii pași concreți către deschiderea propriei afaceri de succes.

Mai multe informații despre acest proiect,aici.