Mărțișorul în filialele LSRS

Ca în fiecare an, venirea primverii este marcată în filialele LSRS prin diferite evenimente tematice de Mărțișor sau participarea la astfel de evenimente organizate de Ambasade sau Institutele Culturale Românești.

LSRS Belgia

Filiala LSRS Belgia a organizat cu ocazia zilei de 1 martie evenimentul „Legenda Mărțișorului”, cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Belgiei.  Evenimentul, ajuns deja la cea de-a doua ediție, a reunit studenți și membri ai comunității românești din Belgia, reprezentând o oportunitate bună de networking și de creare de noi legături intre participanți.

Filiala LSRS Belgia este recunoscătoare Ambasadei României pentru ajutorul acordat in organizarea acestui eveniment de succes.

 

LSRS Franța

Filiala LSRS Franța a organizat împreună cu NEPSIS Franța un atelier de creat mărțișoare, sâmbătă 3 martie. Acesta a reprezentat un mijloc de păstrare a tradiției românești ce vestește sosirea primăverii, MĂRŢIŞORUL fiind și un simbol al binelui și al bunăstării. Cea de-a treia ediție a acestui eveniment a fost una de succes, participanții, de la mic la mare, punându-și în evidență creativitatea și originalitatea prin mărțișoarele create.

 

LSRS Portugalia

Cu ocazia zilei de 1 martie, Ambasada României in Portugalia a propus organizarea unui eveniment în cadrul căruia să participe, în mod special, studenții. Așadar, activitatea de informare a studenților cat și de creare a unei liste de participanți a revenit voluntarilor LSRS. Marina Ina Popescu, reprezentant LSRS Portugalia a făcut si o prezentare a organizației noastre, care s-a bucurat de mult interes din partea studenților prezenți.