Voluntarul lunii februarie – Ana-Maria Tudorache

Ana-Maria Tudorache, are 20 de ani și este din București. Este o fire ambițioasă, muncitoare și după cum se consideră ea, puțin obsedată de curățenie.  Experiența de a studia în străinătate a învățat-o că nici o țintă nu este prea greu de atins și a ajutat-o să se cunoască pe sine iar pe plan profesional i-a deschis multe uși, una dintre cele mai importante fiind LSRS. În prezent, Ana Maria s-a întors în România și este studentă la Academia de Studii Economice din București, specializarea International Business and Economics. În același timp este cercetașă iar în cadrul LSRS, una dintre principalele sale activități este participarea la întâlniri cu potențiali parteneri.

 

De la student în străinătate cu pași repezi către voluntar LSRS

Când și de ce ai ales să devii voluntar LSRS?

Am devenit voluntar LSRS în februarie 2017, în cadrul filialei Olanda. Decizia a venit din dorința de a face ceva care să mă facă să mă simt bine, pentru că în acea perioadă eram într-o stare destul de fadă și puțin tristă și nu mă regăseam în ceea ce făceam. Iar în momentul în care am dat, din întâmplare, peste anunțul de recrutare, cu exact o zi înainte de termenul limită, nu am stat pe gânduri și am aplicat.

Care este departamentul în care ai activat până în prezent și care sunt responsabilitățile pe care le-ai avut/le ai acum?

Până în vara lui 2017 am activat în departamentul de comunicare al filialei Olanda, unde scriam articole pentru blog și promovam evenimentele ligii pe pagina de facebook. Din toamna lui 2017 activez în departamentul Relații Externe din LSRS Central, iar responsabilitățile mele principale sunt: participarea la întâlniri cu potențiali parteneri în vederea încheierii unor colaborări, corespondența cu partenerii LSRS, actualizarea datelor de contact ale partenerilor. De asemenea, am preluat proiectul Caravana LSRS și astfel, organizez webinarii pe Skype pentru elevii de liceu interesați să plece la studii în străinătate (găsirea voluntarilor care să țină webinariile, corespondența cu participanții înscriși, promovarea webinariilor, alcătuirea unei strategii pentru a atrage cât mai mulți participanți).

Care sunt proiectele LSRS la care ai luat parte și care sunt cele ce ți-au plăcut cel mai mult?

Romanian Networking Event al filialei Olanda a fost primul proiect LSRS la care am participat. Au urmat apoi Gala și, mai mult indirect, Caravana LSRS. În ceea ce privește proiectul care mi-a plăcut cel mai mul, în mod evident, nu pot alege, întrucât și Gala LSRS și RNE au fost evenimente la care m-am bucurat mult să particip. Dar dacă aș fi foarte subiectivă și un pic narcisistă, aș spune Caravana pentru că mă ocup de acest proiect și îmi doresc ca participanților să le fie de ajutor și să rămână cu informații utile.

Ce îți place cel mai mult în LSRS și de ce ai recomanda și altor studenți să devină membrii?

Cel mai mult în LSRS îmi plac colegii mei. Am colegi de la care am foarte multe de învățat și care sunt mereu pregătiți să mă ajute când am vreo problemă. Totodată, LSRS rulează proiecte foarte interesante, ce vin în ajutorul studenților cu informații relevante pentru dezvoltarea profesională și nu numai. Din acest motiv, încurajez și alți studenți să devină membrii întrucât în LSRS vor găsi o comunitate strânsă de studenți români și vor lua parte la proiecte inedite.

Numește persoana pe care o admiri cel mai mult în LSRS și spune-ne de ce?

Am două persoane pe care le admir foarte mult în LSRS: Andreea Nădăban și George Tecușan. Pe Andreea o admir pentru că a fost (și este în continuare) persoana care mă ajută cu ORICE problema, indiferent de cât de mică și stupidă ar fi (deci are o răbdare de fier) și pentru că e una dintre cele mai calme, muncitoare și ambițioase persoane pe care le-am întâlnit. Iar pe George îl admir pentru diplomația și carisma de care da dovadă la întâlnirile cu potențiali parteneri, pentru pasiunea cu care vorbește despre LSRS, dar și pentru răbdarea pe care o are cu mine atunci când îmi explică cum e bine să te comporți in cadrul unei întâlniri de afaceri. Vă mulțumesc, așadar, pentru răbdare și mai ales pentru ajutorul oferit.

Cum vezi viitorul ligii și ce planuri ai în privința aceasta?

Viitorul ligii îl văd strălucit, evident, pentru că știu că toți cei implicați în ligă sunt cei mai muncitori oameni, ce pregătesc proiecte care mai de care mai ambițioase și frumoase. Îmi propun să mă implic mai mult în activitatea mea din cadrul departamentului de Relații Externe și mai ales, să cresc proiectul Caravana.


La final de interviu, Ana-Maria are un mesaj special pentru colegii din filiala Olanda: “Fiți în continuare CEI MAI BUNI și abia aștept să văd ce proiecte frumoase puneți la cale!” În ceea ce privește experiența de student în străinătate, Ana admite ca este cu adevărat de tip “life-changing” dar în același timp, o recomandă din toată inima, chiar și pentru un semestru întrucât îți deschide orizonturile, te face să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă și te trece prin toate stările posibile. Deși nu este o decizie și nici un parcurs ușor, dorința de a ajunge la obiectivul propus, alături de sentimentul că fiecare experiență va avea rezultate concrete și favorabile, este cea mai buna motivație.

Privind spre viitor, Ana își dorește să construiască o carieră în domeniul comunicării business/corporate, care să îi ofere o așa stabilitate financiară încât să poată construi și gestiona un adăpost pentru animalele străzii, dar care să îi permită, totodată, să îi ajute oricând pe cei care au nevoie sau nu au pe nimeni aproape. Noi, întreaga echipă LSRS, îi dorim mult succes și suntem convinși că și obiectivul acesta, asemeni celor pe care deja a reușit să le atingă, va deveni mai devreme sau mai târziu realizabil!