Sărbătorile Pascale aduc LSRS-iștii acasă – o nouă ediție a programului Caravana LSRS.

Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mărită și cea mai însemnată dintre toate sărbătorile de peste an și întrucât culminează cu venirea primăverii, în spațiul romanesc a fost tratată cu multă atenție și așteptată cu mare nerăbdare încă din cele mai vechi timpuri.

Sărbătoare în sine este precedată de o perioadă pregătitoare de șapte săptămâni și se încheie cu momentul Învierii, celebrat în duminica Paștilor când toată familia se adună în mijlocul mesei îmbelșugate de bucate tradiționale. Astfel, pasca, cozonacii, drobul, preparatele din miel, ouăle roșii sau frumos încondeiate sunt câteva dintre delicatesele nelipsite de pe mesele de sărbătoare. În plus, în fiecare zonă a României există diferite tradiții și obiceiuri de Paști care s-au format și dezvoltat de-a lungul timpului. Acestea sunt menite să adauge un plus de frumos Sfintei sărbători în timp ce crează o punte de legătură între România de ieri (cea a bunicilor și străbunicilor noștrii) și România noastră, de azi.

Profitând de vacanța de Paști, o mare parte dintre voluntarii LSRS, studenți peste hotare, au decis să se întoarcă în România pentru a sărbători alături de cei dragi bucuria Învierii. Cu aceasta ocazie, Liga Studenților Români din Străinătate a decis să deschidă oficial programul Caravana LSRS. Urmând același format ca și anul trecut, acesta implică organizarea de seminare online cât și vizite în diverse locații din țară prin care voluntarii LSRS își prezintă universitățile de studiu liceenilor dornici să studieze în străinătate. Seminariile sunt structurate în așa fel încât participanții vor putea obține informații atât despre destinația de studiu( procesul de aplicare, deadline-uri, cazare, posibilități de finanțare, un buget orientativ etc), cât și despre viața de student. Fiecare seminar debutează cu o prezentare generală a ligii și se încheie cu o sesiune de întrebări și răspunsuri. Până acum Andreea Teban a susținut un seminar online despre studiile în SUA iar Decebal Mohîrţă, Teodor Teleaga, Robert Stănescu, Alex Căprău și Vlad Cristescu au prezentat Germania ca destinație de studiu în Colegiul German “Goethe” din București. Pentru următoarea perioadă, urmează prezentarea posibilității de a studia în Olanda și organizarea următoarelor seminare de către voluntarii care și-au anunțat deja dorința de a se alătura Caravanei LSRS.

Așadar, întreaga echipă LSRS vă urează Sărbători Pascale fericite, o vacanță odihnitoare și așteptăm să vă întâlnim în cadrul seminariilor organizate de Caravana LSRS. Pentru mai multe detalii despre orarul acestora, puteți accesa pagina de facebook a programului accesând acest link sau ne puteți contacta la caravana@lsrs.ro