Voluntarul lunii martie din filialale – Decebal Mohîrță

Titlul de Voluntarul lunii ajunge în luna martie în filiala LSRS Germania, la Decebal Mohîrță, Coordonatorul filialei. Este absolvent al Colegiului German Goethe, are 19 ani și acum este student în cadrul Universității Konstanz, la Științe Politice și Management. Politica, istoria și filozofia sunt pasiunile lui Decebal și dorește să urmeze o carieră în diplomație sau în politică.

Datorită implicării și a dedicației față de LSRS, a fost ales voluntarul lunii din filialele LSRS și vă invităm să aflați mai multe despre Decebal în interviul de mai jos.

 

 

 

Când și de ce ai ales să devii voluntar LSRS?

Am ales să fiu voluntar in LSRS, chiar în prima mea lună în Germania. Motivul la început a fost destul de simplu, pentru a cunoaște alți studenți români, considerând că am multe de învățat de la ei, în noua mea viață de student. În același timp am dorit să nu pierd legătura cu România, surpriza a fost că în LSRS am găsit fix ce căutam, o comunitate de studenți români implicați în promovarea României și sprijinirea comunității de studenți români.

Prezintă-ne în câteva cuvinte activitatea ta din filiala LSRS Germania.

În LSRS Germania am început pe poziția de consilier Relații Externe, deși am ajutat în toate departamentele, tocmai prin implicarea mea multiplă și ideile inovative, am fost propus la scurt timp coordonator. De la intrarea mea în LSRS am contribuit la Mentorat, la campanile de social-media, în mod special la cea de 1 Decembrie, la organizarea evenimentului Fii Antreprenor Acasă, Caravana LSRS, Instagram Takeover, și urmează să ajutăm la organizare ca filială la doua eveniment Diaspora Invest, în Berlin si Munchen.

Care a fost proiectul cel mai interesant in care te-ai implicat in LSRS?

Proiectul cel mai interesant în care m-am implicat este Caravana LSRS care va avea loc la Colegiul German Goethe, a fost una din primele mele inițiative ca și coordonator, și l-am perceput ca pe proiectul meu, deși am fost ajutat în egală măsură de toți voluntarii filialei dar și mai ales de voluntara lunii februarie Ana Maria Tudorache.

Povestește-ne o amintire / experiență plăcută legată de LSRS.

Experiențele plăcute în LSRS sunt multe, probabil momentele văzute ca mai puțin importante de unii, dar foarte importante pentru mine, cum ar fi începutul ședințelor când înainte să trecem la treaba propriu zisă, povestim puțin fiecare ce a mai făcut în săptămâna respectivă, și mai presus de toate voluntarii minunați pe care i-am întâlnit fie online, fie în persoană, cu adevărat persoane serioase ce dau dovadă de un profesionalism exemplar, de la care ai mereu de învățat câte ceva.

 Care e cel mai important lucru/skill pe care l-ai învățat de când faci parte din LSRS?

Managementul! Clar Managementul, nu merge să coordonezi o filială fără câteva noțiuni de bază din acest domeniu, ce e drept m-a ajutat și un curs de la universitate pe psihologie organizațională, dar altfel vezi in practică cum funcționează lucrurile. Activitatea în LSRS mi-a dat mai multă încredere în mine, mai ales pentru că munca bine făcută nu scapă neapreciată.

 Ce te ține motivat să îți continui activitatea de voluntariat?

Firea mea, în mod predominant motivația internă pentru a duce la capăt proiectele, și mai ales rezultatul muncii.

 Cum ai descrie experiența ta de până acum ca student român în străinătate?

O experiență care m-a maturizat puternic, m-a responsabilizat, si mi-a dat încredere în mine, m-a aruncat in viața de adult. O experiență unde am cunoscut oameni incredibili, pe care îi pot considera prieteni, atât romani cât și străini, și o experiență ce m-a format ca om.

 Cum reușești să îți organizezi eficient timpul?

Să am timp liber pentru mine este cea mai mare pedeapsă. Pentru mine secretul pentru o organizare eficientă a timpului este ceaiul verde sau negru, mi-a fost alături și când lucrez la proiectele LSRS și când studiez pentru universitate.

 De ce le-ai recomanda altor studenți voluntariatul în cadrul LSRS?

Toți cei care mă cunosc și mai ales prietenii mei nu cred că au scăpat vreodată de o tentativă de a mea de a le propune voluntariatul în LSRS, care este într-adevăr o organizație care dacă nu ar exista, ar trebui să existe neapărat. Oportunitățile sunt infinite, ești încurajat să te dezvolți, lucrezi cu oameni profesioniști de la care ai multe de învățat, și te mai și distrezi. Pe scurt, aș putea să rezum într-o propoziție: Dacă aș fi și plătit pentru activitatea mea, aș activa in LSRS tot restul vieții! Însă probabil va veni o perioadă când nu o sa mai fiu student și va trebui sa mă angajez, iar timpul nu îmi va mai permite să rămân voluntar, însă mă bucur că acea zi este destul de departe.

Ai fost ales Voluntarul lunii, ce înseamnă aceasta pentru tine?

Faptul ca am fost ales voluntar al lunii mă bucură, deoarece acest lucru înseamnă că eforturile mele sunt apreciate, iar eu îmi doresc ca filiala LSRS Germania să facă lucruri extraordinare și să ajungă în scurt timp chiar cea mai buna filială. Pentru acest lucru e nevoie de încredere, respect si prietenie între voluntarii filialei, iar daca pot asigura acest lucru și să mai fiu și un exemplu pe deasupra, acest fapt poate doar să mă mulțumească.