Voluntarul lunii martie – Luana Draghiciu

Luana-Maria Draghiciu este din Făgăraș și tocmai ce a împlinit 23 de ani. În momentul de față este studentă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității Viena, din Austria. Motivată de sora sa care a urmat același parcurs universitar, de calitatea învățământului, a orașului, dar mai ales de faptul că a avut șansa de a continua studiul în limba Germană, Luana a decis să devină studentă în străinătate. Într-un interviu sincer și frumos, pe care îl redăm în rândurile următoare, Luana vorbește despre schimbările pe care acestă decizie le-a adus în viața ei, despre experiența de voluntar LSRS dar și despre planurile de viitor.

 

 

 

 Cum te-a ajutat experiența de studiu în străinătate în dezvoltarea personală și profesională?

În primul rând, a accelerat  procesul meu de maturizare și mi-a schimbat perspectiva asupra lumii. Am avut şansa de a împărtăşi experienţe, tradiţii și idei cu persoane de pe toate continentele. Pe de altă parte, datorită cunoștiințelor acumulate pe parcursul studiului, am reușit încă de la început să fac câte o practică în domeniul farmaceutic urmând ca mai apoi să pot lucra în paralel cu studiul. Oportunități cred că există peste tot, avantajul meu este că am parte de acestă experiență internațională care mă scoate din zona de confort și mă ambiționează să mă dezvolt pe mai multe planuri.

Când și de ce ai ales să devii voluntar LSRS?

Odată cu venirea mea în Viena în 2014 am devenit voluntar LSRS. Printre principalele motive pentru care am luat aceasta hotărâre se numără oportunitatea de a păstra legătura cu România, de a mă implica pe plan social dar și pentru a-mi face prieteni noi.

Care sunt proiectele LSRS la care ai luat parte până în prezent?

În calitate de fost voluntar și fost coordonator adjunct al filialei  LSRS Austria am participat la o mulțime de proiecte. Din punctul meu de vedere, cele mai importante au fost: Meet the Experts, FIA: Diaspora Start-Up și Gala LSRS.

Ce îți place cel mai mult în LSRS și de ce ai recomanda și altor studenți să devină membrii?

Prin intermediul LSRS am cunoscut o mulțime de oameni faini, mi-am făcut foarte mulți prieteni și m-am simțit mereu mai aproape de casă. Recomand Liga cu căldură tuturor celor care doresc să se dezvolte pe mai multe planuri, nu doar pe cel academic.

Cum vezi viitorul ligii și ce planuri ai în privința aceasta?

Viitorul sună bine! Acum pe bune, suntem în stadii avansate cu organizarea unui nou eveniment de anvergură marca LSRS. În curând o să primiți mai multe detalii în legătură cu noul proiect Olimpiada LSRS. 

Care este principala motivație pentru care dedici în mod constant, atât de mult timp și pasiune voluntariatului în Lsrs și pentru care crezi cu tărie în ceea ce faci?

Prin  intermediul LSRS îmi pot îndeplini angajamentul social față de comunitatea de români din Austria dar și față de studenții români de pretutindeni. Mulțumesc LSRS pentru că mi-a dat cei mai buni prieteni și m-a ajutat să realizez că există viață și dincolo de cărțile de chimie și biologie!

Consideri ca într-o anumita măsură, datorezi unei anumite persoane succesul în parcursul tău personal și profesional de pana acum? Dacă da, care este aceasta persoana?

Cu siguranță! Sora mea, Andra, este și va fi mereu un exemplu pentru mine cat și cel mai important îndrumător atât pe plan personal, cât și pe plan academic.

 

În loc de încheiere, mesajul Luanei pentru colegii din LSRS este să adauge mereu multă pasiune și dedicare în toate activitățile în care hotărăsc să se implice. Deși uneori, nimic nu pare ușor, Luana este convinsă că prin muncă, încredere și ambiție, totul este posibil! Privind spre viitorul României, Luana își dorește ca generațiile viitoare să valorifice bogățiile țării noastre și să ducă la dezvoltarea acesteia. În același timp, cel mai mare vis al ei este să schimbe conceptul de farmacie în România și să creeze un program de educare al pacienților și al publicului larg. Noi ii dorim mult succes și o asiguram de sprijinul întregii echipe LSRS!