Vara asta LSRS vine cu o nouă provocare, stay tuned!

Cât de bine stai cu condiția fizică? Dacă răspunsul e așa și așa, pregătește-te cât mai repede pentru că vara aceasta dăm startul unui nou proiect marca LSRS!

Din dorința de a aduce împreună studenții români de pretutindeni pentru un scop nobil, s-a născut Olimpiada LSRS – o competiție sportivă ce se va desfășura pe parcursul a trei zile cu obiectivul de a strânge fonduri și donații pentru susținerea studenților cu dizabilităţi motrice din universităţile românești.

  • Cum se desfășoară proiectul?

Olimpiada LSRS se va desfășura în perioada: 31 August 2018 – 02 Septembrie 2018 în cadrul CCSS Tei București. Proiectul în sine cuprinde două zile de competiție și o zi de festivitate. Cei aproximativ 70-120 de studenți așteptați vor avea ocazia să își dovedească priceperea în practicarea a mai bine de șapte sporturi diferite precum: fotbal, baschet, volei, badminton, atletism, tenis de masă sau tenis de câmp. La finalul competiției, câștigătorii vor fi premiați iar donațiile colecționate vor fi folosite în scop caritabil.

  • Cum vor fi folosite fondurile?

Ne dorim să fim de ajutor colegilor noștri aflați în scaune rulante. Astfel, totalitatea fondurilor și donațiilor colecționate vor fi utilizate pentru a facilita integrarea lor în mediul academic românesc. 

  • Ce trebuie să știi?

Nu există taxă de participare ci doar donații care vor fi folosite în scop caritabil. De asemenea, pentru a evita orice risc, pe toată perioada de desfășurare a concursului voluntarii și participanții vor fi acompaniați de cadre medicale și didactice. În plus, participanții din afara Bucureștiului vor beneficia de cazare și masă gratuită în limita a 70 de persoane. Mai mult decât atât, ca să ne asigurăm că toată lumea se simte bine am inclus în program și o suită de momente artistice precum concert, majorete și demonstrație de rugbi.

  • Ce spun organizatorii proiectului?

“Eu aștept Olimpiada LSRS din această vară cu mult entuziasm și nerăbdare și cred că și colegii mei simt la fel. Totul a plecat de la ideea colegului nostru, Irinel Pintilie, de a organiza o competiție sportivă la nivel național cu studenți români atât din străinătate, cât și din România. Am îmbinat ideea de competiție cu cea de caritate și astfel a prins contur Olimpiada LSRS! Cu ajutorul fostului nostru coleg, Alexandru Carataș și al întregii echipe LSRS, prima ediție a Olimpiadei o sa fie chiar în această vară în CCSS Tei București. Dorim ca prin acest proiect să unim studenții români de pretutindeni în decurs de trei zile și “să-i punem în mișcare’’ pentru studenții cu dizabilități motrice.”-Luana Draghiciu, coordonator Olimpiada LSRS.

Vrei și tu să petreci trei zile de vară alături de o comunitate super faină, să-ți faci prieteni noi, să practici sportul tău preferat și să faci un bine pentru studenții în scaune cu rotile? Nu trebuie să fii sportiv profesionist! Ia cu tine voia bună, echipamentul și hai să facem o faptă bună! Notează în calendar: 31 august- 2 septembrie- Olimpiada LSRS

Stai pe aproape! Fii cu ochii pe canalele noastre de socializare și alătură-te proiectului imediat ce se va da startul înscrierilor! Revenim cu vești curând!