Fundația Motivation România se alătură Olimpiadei LSRS

Din dorința de a aduce împreună studenții români de pretutindeni pentru susținerea unor cauze umanitare, Liga Studenților Români din Străinătate a decis să organizeze un eveniment caritabil. Olimpiada LSRS este o competiție sportivă care se va desfășura între 31 august – 2 septembrie, cu obiectivul de a strânge fonduri pentru susținerea studenților cu dizabilități locomotorii din România. LSRS a hotărât ca sumele donate pe toată perioada desfășurării evenimentului să fie utilizate pentru a oferi burse pentru studenții utilizatori de scaune rulante care au nevoie de echipamente asistive, împreună cu Fundația Motivation România.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Serviciile Motivation includ furnizarea de echipamente adaptate adaptate nevoilor utilizatorilor, instruire pentru viață independentă, sport adaptat și consultanță pentru accesibilizarea spațiilor.

În cei peste 23 de ani de existență, aceștia au redat mobilitatea și viața independentă pentru mai bine de 20.000 de persoane. Experiența fundației ne întărește convingerea că într-un mediu accesibil, adaptat nevoilor lor, toți oamenii pot să participe la activitățile pe care au nevoie să le desfășoare sau care le fac plăcere.

   

De cele mai multe ori, trecerea de la o stare de dizabilitate la una de funcționare are loc prin transformarea mediului. O rampă de acces, un scaun rulant adaptat, un suport pentru scris, echipamentele de tehnologie asistivă pot face, de multe ori, trecerea de la ”nu pot” la ”pot”. Credem că și pentru studenții cu dizabilități, soluția este depășirea barierelor prin folosirea unor resurse de tehnologie asistivă specifice nevoilor lor.

Fundația Motivation România își pune la bătaie cunoștințele și se alătură inițiativei LSRS prin evaluarea nevoilor studenților cu dizabilități locomotorii și propunerea de soluții de tehnologie asistivă care să facă mai simplă și mai eficientă implicarea lor în activitățile din mediul academic. Donațiile strânse în cadrul Olimpiadei LSRS vor fi folosite pentru a asigura burse,  care să faciliteze accesul studenților cu dizabilități la echipamente care să le permită participarea și egalitatea de șanse în activitățile studențești.

Înscrie-te și participă și tu la competiția sportivă din cadrul Olimpiadei LSRS: bit.ly/OlimpiadaLSRS