Noul proiect al Ligii Studenților Români din Străinătate: OLIMPIADA LSRS

 

Din dorința de a aduce împreună studenții români de pretutindeni pentru susținerea unor cauze umanitare, Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a decis sa organizeze un eveniment caritabil, Olimpiada LSRS – o competiție sportivă ce se va desfășura pe parcursul a trei zile, cu obiectivul de a strânge fonduri pentru susținerea studenților cu dizabilități locomotorii din România.

Desfășurare

Olimpiada LSRS se va desfășura în perioada 31 August – 2 Septembrie 2018 în Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei București. Proiectul cuprinde două zile de competiții și o zi dedicată festivităților de premiere. Participanții vor avea ocazia să ia parte la una sau mai multe competiții sportive desfășurate în cadrul uneia dintre următoarele categorii: fotbal, baschet, volei, badminton, atletism, tenis de masă și tenis de câmp. La finalul evenimentului, câștigătorii vor fi premiați, iar donațiile vor fi folosite în scop caritabil.

Proiectul social

Pentru că ne dorim să venim în ajutorul colegilor noștri aflați în imposibilitatea de a se deplasa fără ajutorul scaunului rulant, Liga Studenților Români din Străinătate a hotărât ca sumele donate pe toată perioada desfășurării evenimentului să fie utilizate pentru a oferi burse pentru studenții utilizatori de scaune rulante care să faciliteze accesul studenților cu dizabilități la echipamente care să le permită participarea și egalitatea de șanse în activitățile studențești. Fundația Motivation România s-a alăturat cauzei noastre și împreună vom evalua nevoile studenților cu dizabilități locomotorii și vom propune de soluții de tehnologie asistivă care să facă mai simplă și mai eficientă implicarea lor în activitățile din mediul academic. Află mai multe aici.

Înscrieri

Pentru a se înscrie în cadrul Olimpiadei LSRS, cei interesați vor avea oportunitatea de a susține cauza proiectului nostru prin donarea unei sume de bani. De asemenea, pentru a facilita o cât mai bună desfășurare a evenimentului, voluntarii, cât și participanții la Olimpiada LSRS, vor primi sprijin din partea cadrelor medicale și/sau didactice ce vor face parte din echipa de organizare a evenimentului. Menționăm că participanții din afara Municipiului București vor beneficia de cazare și masă gratuită, în limita celor 70 de locuri disponibile în cadrul CCSS Tei București. Mai mult, concerte, momente artistice cu majorete și demonstrații de rugbi sunt anunțate ca parte a evenimentului desfășurat între 31 August – 2 Septembrie 2018.

Înscrierile se pot face completând următorul formular: bit.ly/OlimpiadaLSRS